Groepenkast uitbreiden in Amstelveen? Wij bieden uw hulp!

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij het uitbreiden van uw meterkast in huis raadzaam kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij u op het punt staat te beginnen met een aan- of verbouw van uw woning. De kans is groot dat u ook in het nieuw aangebouwde deel van uw woning elektra wilt kunnen gebruiken. Door de meterkast uit te breiden met een extra groep, krijgt ook deze nieuwe ruimte voldoende stroom aangeleverd. Dit is slechts een voorbeeld, want ook bij het gebruik van grootstroomverbruikers is het uitbreiden van de meterkast vaak noodzakelijk. Uw groepenkast uitbreiden in Amstelveen? Schakel onze betrouwbare elektriciens in om u hierbij te helpen. Wij beschikken over de benodigde ervaring om het uitbreiden van de groepenkast op de juiste wijze uit te voeren.

Noodzaak van het uitbreiden van uw groepenkast

Groepenkast uitbreiden AmstelveenZoals reeds beschreven zijn er verschillende situaties denkbaar, waarbij uw groepenkast uitbreiden raadzaam is. Wanneer u de groepenkast niet uit zou breiden, zouden bepaalde groepen een te grote hoeveelheid stroom vragen. Op het moment dat de meterkast dit niet kan leveren, resulteert dit in een overbelasting van groepen in de meterkast. Dit betekent de stop uit de groepenkast springt en u deze moet vervangen. Het vervangen van de gesprongen stop zal logischerwijs een tijdelijke oplossing zijn. Om meer of zwaardere elektrische apparaten te kunnen gebruiken moeten er groepen bij komen.

Door grootstroomverbruikers of nieuwe ruimtes een eigen groep in de groepenkast te geven voorkomt u een dergelijke overbelasting. Voorbeelden van grootstroomverbruikers zijn bijvoorbeeld een jacuzzi, een elektrisch kooktoestel, enzovoorts. Houd er rekening mee dat u bij het uitbreiden van uw meterkast aan de laatste richtlijnen voor een veilige meterkast moet voldoen. Het kan dus zijn dat u een wat oudere meterkast moet aanpassen om weer aan deze richtlijnen te kunnen voldoen bij het uitbreiden van de groepenkast.

Groepenkast uitbreiden voor andere fase-aansluiting

Een groepenkast uitbreiden is relatief eenvoudig als u hier een nieuwe 1-fase-aansluiting aan toe wilt voegen voor een nieuwe ruimte. Mocht u echter een grootstroomverbruiker willen gebruiken die een 3-fase-aansluiting vereist, kan een groepenkast uitbreiden lastiger zijn. Het is namelijk niet in ieder woning standaard mogelijk om een 3-fase-aansluiting aan de groepenkast toe te voegen. Onze elektriciens kunnen u adviseren over de mogelijkheden die u heeft als u uw groepenkast uit wilt breiden voor een grootstroomverbruiker.

Tip: wilt u zelf een groepenkast uitbreiden? Zorg er in dat geval voor dat u vooraf voldoende informatie ingewonnen heeft over het uitvoeren van deze klus.

Waarom kiest u voor ons?

Elektra specialisten
Stoppenkast werkzaamheden
Storingen en kortsluiting
24-uurs storingsdienst
24/7 bereikbaar

Neem contact op

Bent u op zoek naar een elektricien bij u in de buurt? Wij helpen u graag met elektra aanleggen of stroomstoringen verhelpen. Door onze vakkundige medewerkers worden alle problemen opgelost, zelfs als het middernacht is!

Menu
Call Now Button