Wat er gebeurt bij een kortsluiting groepenkast Amstelveen

Kortsluiting in Amstelveen

Een kortsluiting kan gevaarlijke situaties in huis veroorzaken. Het gebeurt wanneer elektrische kabels met elkaar in aanraking komen. De geleiding van de stroom wordt hierdoor onveilig en de bedrading wordt hierdoor warm. Dit kan uiteindelijk tot een woningbrand leiden. Tegenwoordig kan het met een goede groepenkast voorkomen worden. Wat er gebeurt bij een kortsluiting groepenkast in Amstelveen is dat op dat moment de zekering in de groepenkast de stroom voor deze specifieke groep stopzet. De stroom valt dan dus uit voor de gehele groep en alle elektrische apparaten die op de groep aangesloten zijn.

Zekeringen

Om elektrische stroom veilig te houden en ongelukken te voorkomen zijn er zekeringen, zo ook in uw groepenkast om kortsluiting te voorkomen. Vroeger vond u in de groepenkast nog de ouderwetse witte zekeringen die u in de groepenkast moest draaien. In geval van een kortsluiting brandde de zekering door en kwam de groep zonder stroom te zitten. Als huiseigenaar moest u vervolgens een nieuwe zekering in de groepenkast draaien om weer stroom te krijgen. Tegenwoordig zijn de zekeringen in de groepenkast vervangen voor schakelaars die u simpelweg weer terug omhoog kunt klikken om de stroom weer aan te schakelen. Om te achterhalen waar de storing vandaan komt zou u alle elektrische apparaten op de groep moeten loskoppelen en 1 voor 1 aanzetten. Op het moment dat het weer ontstaat bij het aanschakelen van een apparaat dan heeft u de boosdoener gevonden. Vindt u de oorzaak niet neem dan contact met ons op om het op te lossen.

24/7 spoedservice bij een kortsluiting in uw groepenkast

Zoals reeds beschreven werd, kan een kortsluiting voor gevaarlijke situaties in huis zorgen. Dit maakt dat het erg belangrijk is om een kortsluiting zo snel mogelijk op te laten lossen door een elektricien. Wij bieden u een 24/7 spoedservice bij kortsluitingen in Amstelveen aan voor dergelijke situaties! Deze spoedelektricien is doorgaans binnen een half uur bij u, om de bron van de kortsluiting te achterhalen en op te lossen. Wanneer het u niet gelukt is om de oorzaak van de kortsluiting te achterhalen, is de kans groot dat de kortsluiting veroorzaakt wordt door kapotte elektrakabels in huis.

Waarom kiest u voor ons?

Elektra specialisten
Stoppenkast werkzaamheden
Storingen en kortsluiting
24-uurs storingsdienst
24/7 bereikbaar

Neem contact op

Bent u op zoek naar een elektricien bij u in de buurt? Wij helpen u graag met elektra aanleggen of stroomstoringen verhelpen. Door onze vakkundige medewerkers worden alle problemen opgelost, zelfs als het middernacht is!

24/7 Bereikbaar
Menu
Call Now Button