Berg verlengsnoeren veilig op

Stekkerdoos stopcontact
Nieuws

Wanneer u regelmatig gebruik maakt van een verlengsnoer of een losse stekkerdoos, is het van groot belang om deze op een veilige plaats op te bergen. Een verlengsnoer is vaak veel minder veilig dan mensen denken, doordat de kans op kortsluiting bij onverstandig gebruik groot is bij een verlengsnoer. Zeker versmelting ligt op de loer, waardoor het beschermende omhulsel wegsmelt en de binnenzijde van de verlengkabel tegen een andere binnenzijde kan komen, met kortsluiting tot gevolg. In dit artikel geven we u een aantal handige tips van een elektricien om verlengkabels en stekkerdozen veilig op te bergen. De kans op lichamelijk letsel en brand worden hiermee zo klein mogelijk!

Verlengkabels opbergenstopcontact

Het is allereerst belangrijk om verlengkabels na gebruik een korte tijd af te laten koelen, zodat versmelting uitgesloten wordt. Ook dient u verlengkabels nooit onder deuren of tapijten te laten liggen, omdat dan al snel slijtage aan kabel op zal treden. Hiermee loopt u, net als bij versmelting, het risico op kortsluiting en daarmee brand in uw woning.

De beste oplossing voor het opbergen van losse verlengsnoeren en stekkerdozen is door deze op te hangen in een gesloten kast. Wanneer u een verlengsnoer structureel op een bepaalde plaats wilt leggen, is het raadzaam gebruik te maken van kabelgoten. De kans dat mensen over de kabel heen rijden of bijvoorbeeld struikelen is hiermee een stuk kleiner.

Zorg er tot slot voor dat u stekkerdozen altijd ver uit de buurt van brandbare voorwerpen zoals isolatie- en inpakmateriaal houdt. Dit geldt ook wanneer u een stekkerdoos buiten heeft liggen. Leg deze nooit in de buurt van hooi of stro.

Waarom kiest u voor ons?

Elektra specialisten
Stoppenkast werkzaamheden
Storingen en kortsluiting
24-uurs storingsdienst

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button