Stopcontact vervangen: hoe moet ik dit doen?

stopcontact
Blog

Een stopcontact vervangen is een klus waar u de hulp van een elektricien vaak niet direct voor nodig heeft. U kunt deze klus zelf uitvoeren, mits u de juiste stappen volgt en goed gereedschap in huis haalt. U wilt voorkomen dat u tijdens het vervangen een schok krijgt. Op deze pagina legt onze elektricien in Amstelveen uit wanneer een stopcontact vervangen interessant kan zijn en op welke wijze u dit dient te doen. Volg het stappenplan in dit artikel om het op een veilige manier te vervangen.

Waarom een stopcontact vervangen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een stopcontact vervangen te overwegen. U kunt een het vervangen als uw bestaande stopcontact niet meer goed lijkt te werken. Mogelijk is een van de pinnen van uw stopcontact beschadigd geraakt bij het in het stopcontact steken van een stekker. Ook kan het voorkomen dat uw stopcontact niet geaard is. Dit komt regelmatig voor bij oudere woningen. Het levert onveilige situaties op en is in de huidige tijd niet langer verantwoord. Een derde situatie waarin u het vervangen van een stopcontact kunt overwegen, is een situatie waarbij de rand vergeeld is. Het maakt dat het stopcontact mogelijk niet meer bij het moderne interieur wat u thuis heeft past!

Stappenplan voor stopcontact vervangen

Onderstaand stappenplan maakt een stopcontact vervangen heel eenvoudig. Zoals eerder aangehaald werd, is het belangrijk om altijd gebruik te maken van geïsoleerd gereedschap bij het werken met elektra.

  • Stap 1: zet de stroomvoorziening uit, om de kans op ongelukken te verkleinen.
  • Stap 2: draai de schroeven in het midden van het oude stopcontact los en verwijder de buitenste ring hiervan.
  • Stap 3: trek het oude stopcontact uit de wand, zodat enkel de losse draden en de blauwe contactdoos achterblijven.
  • Stap 4: kort de elektriciteitskabels waar nodig in, of trek deze opnieuw door de bestaande leidingen heen.
  • Stap 5: monteer het nieuwe stopcontact in de bestaande contactdoos in de wand, door hier de elektriciteitsdraden op aan te sluiten en het stopcontact vast te schroeven.
  • Stap 6: schakel de stroom weer in en test of het stopcontact werkt.

Hulp nodig bij het vervangen?

Heeft u moeite met het vervangen van het stopcontact, of werkt deze nog steeds niet? Schakel een elektricien uit Amstelveen in, om u van hulp te laten voorzien. De elektricien kan voor u beoordelen om welke reden het stopcontact niet naar behoren functioneert. Tevens kan een elektricien andere stopcontacten voor u vervangen. Het vervangen van de stopcontacten maakt dat u de elektra in huis weer veilig kunt gebruiken. In het bijzonder wanneer de bestaande stopcontacten nog geen randaard hebben.

 

Waarom kiest u voor ons?

Elektra specialisten
Stoppenkast werkzaamheden
Storingen en kortsluiting
24-uurs storingsdienst

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button