Een blikseminslag in huis tegengaan? Volg deze tips!

Nieuws

Een blikseminslag is voor veel mensen een grote nachtmerrie! Niet alleen kan een blikseminslag een brand in huis veroorzaken, ook kunt u een grote schok krijgen tijdens de blikseminslag. Reden genoeg om een blikseminslag zo goed mogelijk te voorkomen tijdens de onweer en bliksem. Er zijn verschillende manieren om de kans op een blikseminslag te verkleinen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle stekkers van elektrische apparaten uit het stopcontact getrokken zijn. Zo bent u ervan verzekerd dat de kans op een schok minimaal is als u de elektrische apparaten gebruikt tijdens de blikseminslag. Daarbij kan de apparatuur beschadigd raken als deze nog op het lichtnet aangesloten zijn.

Blijf uit de buurt van uw ramen

Het lijkt vaak heel verleidelijk om naar de bliksem te kijken, door de indrukwekkende bliksemschichten die hierbij vaak te zien zijn. Houd er echter rekening mee dat u uw eigen veiligheid hierbij in gevaar brengt. Het licht wat bij een blikseminslag vrij kan komen is namelijk dermate fel, dat het u in het ergste geval kan verblinden. Om dit te voorkomen raadt men aan om altijd uit de buurt van ramen te blijven tijdens de bliksem.

Tip: ga nooit in bad tijdens een onweersbui! Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren als er sprake is van een blikseminslag.

Wat te doen na een blikseminslag?

Heeft u onverhoopt toch te maken gekregen met een blikseminslag in huis? Laat de elektriciteit in dit geval altijd door een elektricien uit de buurt controleren. De elektricien bekijkt of de elektrische apparaten en uw meterkast beschadigd zijn en zal deze waar nodig voor u repareren. Zeker de elektrische apparaten die ten tijde van de blikseminslag op het lichtnet waren aangesloten zijn vaak dermate sterk beschadigd, dat u deze moet laten vervangen. Bij de blikseminslag komt een enorme hoeveelheid stroom vrij.

Waarom kiest u voor ons?

Elektra specialisten
Stoppenkast werkzaamheden
Storingen en kortsluiting
24-uurs storingsdienst

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button