Duurzamer je huis verwarmen in de herfst en winter

Nieuws

6926793611_c9d298c202_oDe herfst en de winter zijn jaargetijden in Nederland dat de temperaturen snel omlaag gaan. In deze periodes van het jaar wordt daarom de verwarming hoger opgestookt om ons huis te verwarmen. Hiermee gaan grote hoeveelheden energie gepaard. Er zijn echter manieren om ervoor te zorgen dat we ons huis op een duurzamere manier kunnen verwarmen in de herfst en de winter.

Zuinige CV ketel

De grootste energieverbruiker van de verwarmingsinstallatie in huis is de CV ketel. Met deze ketel wordt namelijk het water in de verwarming opgewarmd met behulp van gas. Door een zuinigere CV ketel te laten installeren kan dan ook de grootste hoeveelheid energie bespaard worden.

Slimme thermostaat

Door slimmer om te gaan met de manier waarop ons huis verwarmd wordt kan ook een flinke hoeveelheid energie bespaard worden. Een slimme thermostaat kan bijvoorbeeld in geprogrammeerd worden zodat de woning op een meer efficiënte manier verwarmd wordt.

De verwarming een graadje lager

Niet alle manieren die je in staat stellen om duurzamer je huis te verwarmen vereisen een investering of installatie van apparatuur. De verwarming kan simpelweg een graadje lager worden gezet door een warme trui aan te trekken of op de bank te liggen met een deken.

Meubels verplaatsen

Door de meubels in huis op een slimme manier te plaatsen kan de verwarming ook naar beneden bijgesteld worden. Zet meubels bijvoorbeeld tegen interne muren in plaats van externe muren. Hierdoor heb je minder last van tocht op de zitplekken in huis en kan de verwarming lager worden gezet.

Waarom kiest u voor ons?

Elektra specialisten
Stoppenkast werkzaamheden
Storingen en kortsluiting
24-uurs storingsdienst

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button