Hoe sluit je zelf een lamp aan?

buitenlamp
Nieuws

Voor het aansluiten van een lamp heeft u de hulp van onze elektricien in Amstelveen waarschijnlijk niet direct nodig. Dit is een vrij eenvoudige klus, die u met het meeste huis-, tuin- en keukengereedschap uit kunt voeren. Voor het aansluiten van een nieuwe lamp op een lichtaansluitpunt in huis heeft u enkel een kleine schroevendraaier, een draadstripper en een spanningsmeter nodig. Veel mensen gaan zonder spanningsmeter aan de slag, in de veronderstelling dat zij aan de draden kunnen zien of hier stroom op staat. Dit is sterk af te raden, omdat de kans op ongelukken erg groot is! U moet er toch niet aan denken, dat u tijdens het aansluiten van een lamp van het trapje of de stoel valt door de schok die u krijgt.

Tip: zoek op internet naar instructievideo’s! In deze video’s wordt doorgaans stapsgewijs uitgelegd hoe u de verlichting aan kunt sluiten.

Een lamp in huis aansluiten

In iedere lamp die u in de winkel koopt, zit een klein wit kastje. Dit kleine onderdeel noemt men een kroonsteen. Om de lamp aan te sluiten dient u de draden bij het lichtaansluitpunt op de juiste wijze met deze kroonsteen te verbinden. Voordat u dit doet, kunt u de spanningsmeter gebruiken om te controleren of er geen stroom op deze draden staat. Mocht dat wel het geval zijn, dan kunt u de schakelaar omzetten en dit nogmaals testen. Bij een spanningsmeter gaat er een klein lampje branden als er stroom op elektriciteitskabels staat.

Verbind de juiste kleur van het lichtaansluitpunt met de juiste kleur draad in de kroonsteen. Wanneer u dit op de juiste wijze hebt gedaan, kunt u de lamp aan de centraaldoos in het plafond of de muur bevestigen. Vaak zit er een handig bevestigingssysteem bij de lamp, die u eenvoudig aan deze centraaldoos kunt koppelen.

Hulp bij het aansluiten van de verlichting

Lukt het u niet om de verlichting aan te sluiten, of moeten er bijvoorbeeld nog lichtaansluitpunten geplaatst worden? In dat geval kunt u onze elektriciens inschakelen om u van hulp te voorzien. Met onze ruime ervaring in het aansluiten van de verlichting, kunnen we u snel en vakkundig van dienst zijn. Zo beschikt u binnen een korte tijd over verlichting in de ruimtes van uw woning!

Waarom kiest u voor ons?

Elektra specialisten
Stoppenkast werkzaamheden
Storingen en kortsluiting
24-uurs storingsdienst

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button